Exchange

The Exchange Project

"The Exchange Project" és un projecte d'intercanvi internacional, tant telemàtic com presencial, en anglès entre l'IES Montserrat de Barcelona i Hofstad Lyceum de La Haia (Holanda) portat a terme des del curs 2006-07 ininterrupidament, amb diferents tipus d'intercanvis, projectes i activitats.

 

Professorat responsable: Està coordinat per Núria Batlle Irigoyen, professora d'anglès a l'IES Montserrat i per Wieger de Jong, professor d'art i tecnologia al Hofstad Lyceum.


Activitats:

CURS 2009-2010

Quart intercanvi de conversa de l'Hofstad Lyceum a l'IES Montserrat

Dimarts 13 d'octubre, 2009, 52 alumnes i 5 professors del Hofstad Lyceum de La Haia van visitar el nostre institut i van fer una activitat conjunta amb 52 alumnes nostres de 4t ESO. L'activitat va consistir en pintar en parelles 52 teles que han de formar, un cop muntades, una pintura mural de grans dimensions. Al mateix temps que pintaven, va haver-hi una activitat comunicativa donat que, els alumnes establien conversa per arribar a conèixer-se. L'activitat va ser molt motivadora, especialment perquè els alumnes que havien participat a "The Exchange Project" des de fa 4 anys, quan feien 1r ESO, van poder retrobar-se amb els seus partners holandesos.

VITRALL, PINTURA MURAL

Aquest mural, anomenat Vitrall o Stained Glass Painting, va ser pintat amb acrílic sobre tela el 13 d'octubre de 2009. Els alumnes de 4t ESO del nostre institut, formant parelles amb els alumnes de l'Hofstad Lyceum, van pintar cadascuna de les 48 teles de què està composta la pintura mural, que fa 4.80x 2.40 metres i està instal·lada a la biblioteca.

També formen part del mateix conjunt les teles que composen el mural instal·lat a l'escala principal al segon pis.
En el disseny de la composició hi va participar el Seminari de Dibuix i el muntatge va ser a càrrec de Lourdes Castellet, Gal·la Edery, Maria Estrada, Ona de Gibert, Ana Molés, Clàudia Pessarrodona, Bernat Segarra i Júlia Tercero que van penjar el mural el 17 de desembre de 2009.

"The Exchange Project" s'aplica a primer curs

S'ha portat a terme el projecte "The Image of the Other" durant el curs 2009-2010 amb la classe 1C-D clil d'ESO de l' Institut Montserrat i la classe B1B del Hofstad Lyceum, seguint les mateixes pautes que els cursos passats i amb la col-laboració docent de Nienke Swarte, professora d'anglès.

« Video conference on Food »,

que es realitza el 18 maig de 2010 ales aules de l'IOC. Es descriuen els menjars que consideren típics de les nostres cultures i es tasten i es comenten en directe. Va ser una experiència molt motivadora per als participants.

CURS 2008-2009. Durant aquest curs han tingut lloc les següents activitats :

3.1. Tercera visita de l'Hofstad Lyceum a l'IES Montserrat: Va tenir lloc el 14 d'octubre de 2008. Els alumnes de les classes 1.1 i 1.3 de batxillerat van preparar 9 itineraris de visita turística per Barcelona, en què van acompanyar i fer de guies als alumnes holandesos visitants, distribuïts en 9 grups.

3.2. "The Exchange Project" s'aplica a primer curs.

S'està portant a terme el projecte "The Image of the Other" durant el curs 2008-2009 amb la classe 1C-D ESO de l' IES Montserrat i la classe B1B del Hofstad Lyceum, seguint les mateixes pautes que els cursos passats i amb la col-laboració docent de Nienke Swarte, professora d'anglès.

3.3. « Hofstad Lyceum European Conference » : Aleix Gabarró, director del nostre institut i Núria Batlle, professora coordinadora del projecte han estat convidats a assistir en aquestes Jornades Educatives que tindran lloc a La Haia, del 13 al 15 de maig de 2009.

3.4 « Video conference on Food », que es realitza a finals de maig de 2009 a les aules de l'IOC. Els alumnes holandesos tasten els menjars catalans que hem portat a La Haia per la Hofstad Lyceum European Conference i els nostres alumnes tasten els menjars procedents d'Holanda. Es descriuen aquests menjars i es comenten en directe. Podeu veure el video d'aquesta experiència al web de l'institut.


CURS 2007-2008. Durant aquest curs han tingut lloc les següents activitats :


2.1. Segona visita de l'Hofstad Lyceum a l'IES Montserrat: Va tenir lloc el 17 d'octubre de 2007. Els alumnes de les classes 2.2 i 2.4 de batxillerat van preparar 11 itineraris de visita turística per Barcelona, en què van acompanyar i fer de guies als alumnes holandesos visitants, distribuïts en 11 grups.

2.2. "The Exchange Project" es duplica s'aplica a primer curs i a segon curs.

2.2. a. Primer curs :

Es projecta portar a terme el projecte "The Image of the Other" durant el curs 2007-2008 amb la classe 1B ESO de l' IES Montserrat i la classe B1B del Hofstad Lyceum, seguint les mateixes pautes que el curs passat i amb la col-laboració docent de Nienke Swarte, professora d'anglès.
2. 2. b. Segon curs: El projecte per a segon curs està basat en l'ús de la videoconferència i el viatge d'intercanvi. Les activitats que s'han portat a terme aquest curs són:

- Videoconferència sobre el tema del Nadal, que va tenir lloc el 14 de desembre de 2007 i en la qual es van intercanviar ppts i vídeos, va haver-hi actuacions musicals i cant coral en directe i els alumnes van interaccionar. El seminari de Visual i Plàstica de l'IES Montserrat va col-laborar en l'elaboració del plató i l'escenografia i el seminari de Música en l'aspecte musical.

- Viatge dels alumnes de l'IES Montserrat a Holanda del 10 al 14 de març de 2008, incloent-hi la visita i el treball compartit amb els alumnes al Hofstad Lyceum durant dos dies complets.Els alumnes de l'IES Montserrat van preparar minuciosament totes les visites culturals del viatge prèviament i les van presentar a classe amb ppts; també van realitzat el dossier del viatge col-laborativament. Durant la visita al Hofstad Lyceum van realitzar un quadre mural d'Escher conjuntament així com van participar en classes de ciències, anglès, tecnologia i EF i es van organitzar dos sopars amb els alumnes holandesos en els quals van participar més de cent persones.

- Participació en la MOSTRA 008, en col-laboració amb el professor de Visual i Plàstica, on els alumnes presenten les seves millors fotos.

- Presentació de ppts realitzats en parelles en els quals s'inclogui el diari del viatge amb fotos.

- Videoconferència de final de curs , el 6 de juny de 2008, en la qual hi participaran els alumnes de 1 ESO B i 2 ESO D.
Professorat responsable: Està coordinat per Núria Batlle Irigoyen, professora d'anglès a l'IES Montserrat i per Wieger de Jong, professor d'art i tecnologia al Hofstad Lyceum.
A l'IES Montserrat, hi han participat per a les videoconferències Jordi Martínez, coordinador d'informàtica; Eduard Esteve, professor de Visual i Plàstica i Julián Samaniego, professor de música. Lluís Nacenta, professor de matemàtiques va acompanyar al viatge a Holanda.
Al Hofstad Lyceum, hi han participat Johan Mulder i Nienke Swarte, professors d'anglès.

CURS 2006-2007. Durant aquest curs van tenir lloc les següents activitats :

1.1. Intercanvi de conversa en anglès, que va tenir lloc el 18 d'octubre de 2006, on van participar tots als alumnes d'anglès de 2n de Batxillerat de l'IES Montserrat i els 41 alumnes holandesos que van visitar l'institut. També va haver-hi una reunió simultània entre els 5 professors holandesos i els professors dels departaments corresponents de l'institut per tal de parlar de temes educatius.

1.2. Projecte "Stonepiles" : Durant el mes de novembre i desembre de 2006 els alumnes de la classe 1D ESO , comenten el treball dels alumnes d'art de primer curs del Hofstad Lyceum i n'extreuen conclusions.

1.3. Projecte "The Image of the Other": Des del mes de gener fins a finals de maig de 2007, els alumnes de la classe 1D ESO duen a terme el projecte "The Image of the Other", consistent en un intercanvi de cartes sobre aspectes personals i culturals. Es descarreguen a Fronter un total de 250 cartes, a més a més d'altres documents com ara fotos, ppt, música, instruccions i links diversos. S'estableix una veritable relació personal entre els alumnes dels dos països que s'intercanvien les cartes per parelles i molts d'ells, fins i tot, inicien intercanvis virtuals voluntàries a través del msn.

1.4. Videoconferència final: La culminació de l'intercanvi de cartes és una videoconferència de 70 min., que té lloc el 6 de juny de 2007, en què els alumnes dels dos països interaccionen en directe, des de les respectives aules, donant informació sobre si mateixos i el propi país i fent preguntes que els companys de l'altre país han de contestar. Hi ha l'assistència técnica de la Coordinació informàtica de l'IES Montserrat i del Hofstad Lyceum, així com del Departament d'Educació. La videoconferència queda gravada en 2 DVDs.

1.5. Videoconferència de presentació del projecte: El 13 de juny de 2007,en ocasió de la reunió de "Study Day" el professor Wieger de Jong explica el projecte davant el claustre de professors del Hofstad Lyceum i Núria Batlle Irigoyen és convidada a presentar el Projecte des del seu punt de vista mitjançant la videoconferència. La directora de l'escola holandesa li fa preguntes sobre el projecte col-laboratiu que estan duent a terme les dues escoles.

 

image001
image002
image003
image004
image005
image006
image007
image008
image009
image010
image011
image012
image013
image014
image015
image016
image017
image018
image019
image020
image021
image022
image023
image024
image025
image026
image027
01/27 
start stop bwd fwd
Copyright 2011 Exchange Project. Institut Montserrat